Заемир=те е необходимо да бъдат застраховани

Застраховка преди кредит

Много хора поемат отговорността да изтеглят кредит на свое име, но не се замислят как биха могли да се подредят нещата в случай на злополука или преждевременна смърт на кредитополучателя.

Може да ви се налага да изтеглите дадена сума пари от банката и това е съвсем нормално, но е добре да знаете предварително, че ако с вас се случи нещо – злополука, инцидент или каквото и да е, вашите наследници и вашият гарант ще трябва да понесат отговорност за изплащането на заема, който сте изтеглили.

В повечето случаи това са ваши деца или близък приятел, който е решил да поеме риск и да ви подаде ръка в случай на нужда. И докато вашите наследници могат да се откажат от правото си на наследство в случай, че с вас се случи нещо, то при вашия гарант няма такава възможност, защото той или тя е положил подписа си за да гарантира за вашата платежоспособност.

По тази причина, е много важно и разумно да помислите предварително как да обезпечите сумата, която сте изтеглили, в случай на внезапна смърт. Най-добрият начин да направите това е чрез застраховка. Всеки разумен, отговорен и интелигентен човек дължи това на своите близки и на своите наследници.

Обикновено да се сключи застраховка не е толкова сложно. Достатъчно е да се застраховате срещу, както казахме вече, внезапна смърт, но също така и срещи злополуки (автомобилни катастрофи, самолетни злополуки и други инциденти, които грозят съвременния човек).

Въпреки че в повечето случаи застраховането е проста процедура, има ситуации, в които могат да възникнат някои затруднения.

Така например, на някои кандидати може да бъде отказана застраховка в случай на преждевременна смърт, защото здравословното им състояние не е добро и това прави риска при тях по-висок в сравнение с останалите хора. Освен проблеми със здравословното състояние, причина за отказ може да е напреднала възраст при клиента, тъй като това също се приема за рисков фактор.