По-рентабилно е да изберете бърз кредит пред заложна къща

Бърз кредит от кредитна компания или заем от заложна къща

Нуждата от пари понякога може да е доста остра и е в състояние да накара човек да се чувства много отчаян пред прииждащите сметки, особено когато работната заплата се бави или сте изпаднали в положение да се изправите пред непредвиден разход.

В такива моменти човек тръгва да търси най-доброто решение. Не рядко в подобна ситуация се нуждаем от малък потребителски заем, но не знаем към кого е най-добре да се обърнем за помощ.

Когато става въпрос за суми в малки размери, много хора се колебаят дали да изберат потребителски кредит от кредитна компания или пък заем от заложна къща. Всяка възможност си има своите положителни и отрицателни страни, но едно е сигурно – преди да теглите бърз заем винаги е добре да проучите името на компанията, от която планирате да теглите парите.

Ако изберете да изтеглите заем от заложна къща е добре да сте много внимателни. Проучете предварително за какво става въпрос и изберете заложна къща с добра репутация. Недостатък е, че трябва да занесете предмет, който да служи за гаранция срещу отпускане на кредита.

Може да е часовник, бижу, фотоапарат, някакъв сувенир или нещо съвсем различно. На практика, ако не успеете да си върнете заема, заложната къща има правото в определен срок след това да продаде вашия предмет и да покрие загубата си с него.

Ако пък успеете да се изплатите в определените срокове, вие ще получите отново предмета, който сте заложили като гаранция. Освен това, при връщането на парите се плаща лихва, която е цената на заема.

Ако пък изберете да изтеглите малък потребителски кредит от кредитна компания, няма да е необходимо да оставяте какъвто и да е предмет, който да гарантира, че ще изплатите заема си. Обикновено е достатъчно да се докаже, че работите на безсрочен трудов договор, а понякога дори и това не е от значение.

Обикновено кредитните компании работят и онлайн, тоест можете да изтеглите малък потребителски заем без изобщо да се явявате на място в компанията. Достатъчно е да попълните всичко по интернет. Както сами можете да предположите, при заложните къщи това не е възможно, защото трябва на място да покажете предмета, който искате да използвате като залог.

Това прави кредитните компании доста по-лесни за ползване, ако сте ограничени като време и възможности да излизате на вън, което в днешния забързан живот се наблюдава при почти всеки. Освен това много кредитни компании предлагат възможността да намалят лихвите ви, ако сте техен редовен клиент.

Разбира се, от един случай до друг нещата могат да варират доста, за това ние ви съветваме да се запознавате винаги подробно с правилата на кредитните компании или заложни къщи когато решите да теглите заем.