Кредитна карта

Кредитна карта – нужна ли ни е тя

Бързо развиващата се икономика, все по-честото закупуване на стоки и предмети онлайн и лекотата, която ви позволява кредитната карта я правят все по-търсена в последно време. Поради тези фактори банките започнаха да изготвят повече карти за пазаруване с кредит, с цел да ви осигурят достъпност и улеснение. За да ви върши полезна работа преди взимането на карта се запознайте с различните предлагани видове.

 

Необходима ли ни е кредитна карта?

Този тип карта ще ви е от полза, ако закупувате стоки чрез интернет или използвате пос терминали. Тоест ако пазарувате от различни магазини или използвате често услугите предлагани в онлайн пространството кредитната карта е подходящ избор.

 

Овърдрафт или карта?

Картите служат като лесна възможност за разплащане. Ако искате пари на заем и желаете картата точно поради цел е по-удачно да изтеглите овърдрафт. Това е по-разумен вариант от гледна точка на това, че кредитната карта е направена, за да ви предостави повече предимства купуване на нещо, а не да ви осигури пари на заем.

 

Коя е добрата оферта за банкова карта?

Изборът на карта трябва да е съобразен с гратисния период и лихвата. А тези две неща зависият от това дали ще купувате или искате пари в брой. Друг важен момент е да изберете дали картата да е национална или межднародна, тоест нейната валута. След като сте наясно какво ви е потребно проучете предложенията на различни банки.

При получаването на нова кредитна карта обикновено ще бъде начислена такса от банката, но тя е еднократна. Това, което ще се изисква от вас да плащате е сума за поддръжка . За обслужването на картата ви е вероятно да ви удържат процент или то да е фиксирано. Обърнете особено внимание на това как се изчислява. Без значение дали използвате вашата карта или не, е задължително да покривате такса всяка година или месец.

 

Освен за таксуването на покупка или при изтегляне на пари се запознайте с това какво ще се приспада при използването на различни услуги, преминаващи през пос терминали.