Заем за посещение при зъболекар

Кредити за дентални услуги

Денталните услуги, както може би сте забелязали, са доста скъпи и макар, че всички ние имаме нужда от редовна дентална грижа, много често се случва така, че да не можем да си я позволи.

Нещо толкова важно и нужно като денталната помощ се е превърнало в немислим лукс за много хора. Идва момент, обаче, в който човек просто трябва да се погрижи за устната си хигиена и за здравето на зъбите. Защото зъбите не ни питат “хей, имаш ли възможност да посетиш зъболекаря?” Те просто искат да им се обърне внимание за да ни служат верно дълги години.

Има специални кредити, които са създадени да удовлетворят тази съвсем нормална човешка потребност. Защото някои процедури просто са свръх възможностите на повечето хора. Процедури като поставянето на импланти, мостове и зъбни коронки могат да струват куп пари. Това не означава, че трябва да се задоволите с най-евтините и некачествени материали.

Кредитирането за дентална помощ спада в категорията на така нареченото целево кредитиране. Тоест, когато парите се отпускат с конкретна цел на пациента, каквато е стоматологичното лечение. В повечето случаи този тип кредитиране се осъществява от конкретна банка, която има сключено споразумение с даден стоматологичен център.

На практика, даден стоматологичен център може да ви изготви личен план за това колко ще струва лечението с мостове, коронки и импланти, след което банката ще ви отпусне съответния кредит.

Обикновено условията на този тип кредити са сравнително добри и изгодни за потребителите. Тъй като стоматологичният център ще изчисли предварително колко ще струва лечението, вероятността да изтеглите ненужно голям кредит на практика не съществува.

Предимството да излекувате зъбите си на изплащане е много голямо и се състои в това, че ще имате възможност да направите това на веднъж без да е необходимо да чакате да съберете още пари. След като поправите всички зъби на веднъж, след това ще е необходимо само да посещавате зъболекаря профилактично.