Къде дават ниски лихви за кредити

Кога е разумно да теглим бърз кредит за ремонт

Много хора посягат към услугата бърз кредит дори и когато това не им е наистина необходимо. Основната вина за тази разточителност се крие във факта, че този продукт е наистина изключително лесно достъпен. Много е трудно да се получи отказ, а дори и това може да се предвиди изключително трудно.

Казано на кратко, ако до сега никога не сте имали лично проблем с конкретната компания, ако не сте твърде млади или твърде възрастни и ако имате постоянна работа, вероятността да ви финансират е почти 100%. И точно тук започва проблема на потребителите.

Потребители извън контрол

Причините, поради които се теглят бързи заеми, са все по-налудничави, като в повечето случаи, тегленето на пари е напълно неоправдано. Казано до някъде на шега и до някъде на сериозно, потребителите на този тип услуга излиза от контрол. Пари се теглят за нови и модерни дрехи, за по-нов модел мобилен телефон, за маркови обувки, скъпа козметика, та дори и за да се организира голямо парти за рождения ден на някой колега от фирмата.

Разбира се, във всички тези покупки няма нищо лошо, стига човек да може да си ги позволи. А щем се налага теглене на заем, това очевидно не е съвсем така. Проблемът идва от там, че заемът, колкото и да е малък, води след себе си разходи. Тук попадат административни такси, лихви и какво ли още не, което в края на краищата добавя една не малка стойност върху сумата.

Онлайн заеми за ремонти

Още един много голям харч са парите, които теглим за да правим ремонти у дома. Това е изключително безсмислено, защото повечето пъти се правят неоправдани обновления в дома, които само натоварват бюджета ни, без наистина да са необходими.

По-модерен телевизор, измазване, нова холна масичка и други подобни, единствено натоварват портфейла на домакинството, докато в същото време не са наистина жизнено необходими. Да, това действително са неща, които ще направят дома ви по-приятно място за живеене, но в действителност може и без тях.

Има, обаче, не малко ситуации, в които тегленето на пари може да бъде напълно оправдано. Ако има проблем с керемидите, който трябва да се отстрани незабавно, но вие не разполагате със средства например, това е много сериозно положение. Рискувате да протече във вашия дом, след което да се наложи още по-скъпо струващ ремонт.

Това означава, че човек може да си позволи да изтегли малко пари за ремонт, с презумпцията, че след това ще спести от потенциални още по-големи разходи за ремонт.

Въпросът, който трябва да си зададем

Решавайки да теглим заем, трябва да си зададем много важен ключов въпрос – дали можем да се справим в ситуацията без да телим пари и какви биха били последствията ако евентуално не предприемем никакви действия на момента. Ако отговорът на тези въпроси не е плашещ, тогава можете спокойно да оставите заема за онези, които наистина се нуждаят от него.