пари лихва

Как се изчислява лихва по заем

Когато става въпрос за заем, едно от първите неща, вълнуващо потребителите, е лихвата, която трябва те да заплатят за усвоената сума. Не са никак малко пострадалите граждани, които теглят кредит от 500 лева и на следващия ден се събуждат със задължение от няколко хиляди. Вероятно сте ставали свидетели на такива случаи или поне ваши близки са ви разказвали истории за техни познати, потънали във финансовото блато.

Ето защо е най-разумно и отговорно предварително да бъдете информирани за всяко едно левче, което ще се изисква от вас да заплатите, както и начина, по който се сформира лихвата върху сумата, която желаете да изтеглите.

Каква е спецификата при изчисляването на лихвения процент?

Навярно ви е правило впечатление как изведнъж задавайки въпроса за ЛП, то вашият финансов експерт започва да говори на напълно неразбираем език, използвайки сложна терминология, числа и факти, които чувате за пръв път през живота си.

Изведнъж се случва така, че нишката е изпусната от вас и оставяте с впечатлението, че това е материя, която няма как да разберете. Поради тази причина преминавате към тегленето на кредит на доверие, което се оказва сериозна грешка, от страна на кредитоискателите.

В много от случаите клиентът разчита на това лихвата да бъде определена, спрямо личните му нужди, възможности и интереси. Това обаче съвсем не е така.

Напротив, често се намират и такива компании, които дебнат точно такива граждани и им предлагат неимоверно високи такси, които е непосилно за тях да погасят или това може да се случи, но за период много по-дълъг от уговорения.
Независимо, че много от гражданите остават измамени, след като небанковото дружество го принуждава да плаща лихви с години наред, той и до днес все още не може да проумее начина, по който се изчисляват те.

Ето защо нашият съвет е да зададете всички въпроси, които имате, преди да преминете към тегленето на какъвто и да било заем. В никакъв случай не бива да оставяте нещата на произвола на съдбата и да се молите таксите да бъдат толкова високи, колкото вие самите искате.

Дори, ако не разбирате схемата, по която се изчислява лихвеният процент, то можете директно да попитате каква ще бъде сумата, изискваща се от вас да заплатите.

Ние от кредитионлайн.eu сме в готовност да ви съдействаме и да ви съветваме, така че най-сложният за вас казус да остане в миналото. Доверете ни се и няма да съжалявате за направения избор.