Бърз заем от кредитно дружество

Кои са най-добрите и най-лошите места, от които можем да вземем заем

Потребителските заеми са се вкоренили в мисленето на съвременния човек доста дълбоко, особено във времена като днешните, в които постоянно сме изправени пред недостиг на средства и пред финансови трудности.

Истината е, че хората никога не са печелили толкова много пари и никога не са били толкова богати колкото днес, но от друга страна и никога не са имали толкова много разходи, колкото трябва да покриват днес. Тук сме ви приготвили малко сравнение на възможностите за финансиране и сме обърнали внимание на това кои са най-добрите и кои – най-лошите.

Няма как да не споменем още в самото начало, че най-лошата идея за финансиране е да потърсите услугите на някой лихвар. Никога не правете това. Освен всичко останало, лихварството е незаконно. И не само това.

Никога не знаете на какви хора ще попаднете. Възможно е да бъдете измамени, излъгани, а ако четете новини можете да видите, че не рядко се споменава за хора, които са пострадали дори и физически след като не са могли да си изплатят дълговете. По тези и ред други причини ще кажем още веднъж – никога не търсете услугите на лихвари!

Заемите от заложни къщи от своя страна не са незаконни, но е препоръчително да отваряте очите си на четири и да избирате много внимателно заложната къща, в която залагате свои предмети и теглите пари. Избирайте само места с добро име и репутация, за да сте сигурни, че услугата ще е качествена.

Взимането на пари на заем от приятели и роднини е по-сигурно, най-малкото защото те са ваши близки и никога няма да ви подведат (или поне ни се иска да вярваме, че това никога няма да се случи). Обикновено парите от роднини и близки се дават без договори, срокове и лихви, а най-лошото, което може да стане, е близките ви да се почувстват сякаш сте им длъжници и да започнат да искат от вас услуга след услуга.

На първо място ще поставим банките и небанковите кредитни компании. Всички те се ръководят от железни правила и дисциплина, спазват определени норми и се стремят да изградят стабилна репутация, която да привлича все повече клиенти.

Ръководят се от най-много правила при отпускане на заеми, но и има най-много механизми, които да защитят потребителя. Банките и небанковите кредитни институции са и се очертава в бъдеще да бъдат най-добрите варианти за кредитиране.