Условия по теглене на бърз кредит

Бъдете внимателни при тегленето на бърз заем

Експерти съветват хората да бъдат предпазливи при тегленето на бърз кредит и да четат както се казва “между редовете”. Тази услуга наистина е доста популярна напоследък и тенденцията е все повече хора да се възползват от този тип финансиране, но всеки кандидат кредитополучател трябва да се запознае добре предварително с условията на фирмата, защото не са малко случаите, в които хората остават неприятно изненадани от лихвите, които трябва да платят.

Не е тайна, че като цяло по-малките заеми, особено ако са без големи гаранции от страна на кредитополучателя, обикновено се отпускат с по-неизгодни лихви в сравнение с по-големите кредити, при които клиентите предоставят стабилна гаранция за своята платежоспособност.

Макар че държавата регулира дейността на небанковите финансови институции, които се занимават с отпускане на кредити, все пак е силно препоръчително да прочетете внимателно условията по заема, който сте решили да изтеглите.

Най-общо казано, трябва да се поинтересувате колко пари ще трябва да върнете общо за сумата пари, която възнамерявате да изтеглите. Искайте да ви се разясни точно и не се задоволявайте с мъгляви и неясни отговори. Изисквайте отговор от сорта на “срещу отпускане на сума X ще трябва да изплатите сума Y на дата Z”.

Препоръчително е да се възползвате предимно от услугите на дружества, за които сте чули добра реклама преди това от ваши близки и приятели. Избягвайте кредитни институции, които не са ви познати и никога не сте чували за тях или не намирате нищо за тях в интернет. Ползвайки подобни услуги е добре да обръщате внимание на имиджа на институцията.

Поискайте информация за това колко пари ще дължите, ако забавите заема с известно време. Изисквайте конкретни отговори. Уверете се предварително, че ще можете да се справите с плащането на вноските (или вноската, зависи дали ще изплащате заема на куп, или на части).

Уверете се, че наистина се нуждаете от кредит. Колкото и да звучи странно, има хора, които са твърде склонни да теглят заеми, дори и когато нямат истинска нужда от тях. Имайте предвид, че това е услуга, за която се заплаща (лихвата е цената на услугата).

За финал искаме да допълним, че много небанкови финансови институции рекламират своя продукт, като се опитват да привлекат клиенти с кредити без лихви. Знайте, че това си има своите особености и е добре да знаете при какви условия можете да получите заема без лихва. В повечето случаи това е истина ако върнете заема изключително бързо след изтегляне, тоест в рамките на няколко дни.