пари начини да покриете кредините си задължения

6 начина да покриете кредитните си задължения

Едно от първите неща, за които е добре да се замисли човек, е покриването на текущи дългове. Тази стъпка не просто ще го превърне в достоен гражданин, но и ще му осигури спокойствие, което, на свой ред, ще му позволи да спи спокойно през нощите.

Ако сте от онази част от гражданите, които имат настрана заделени пари за черни дни, то това говори много добре за финансовата ви култура.

Ако ли обаче нямате настрана нито един заделен лев и изкарвате от заплата до заплата, то това не е никак добре, тъй като един непредвиден разход би могъл да разклати изключително много вашата стабилност.

Ето няколко съвета, от които можете да се възползвате за покриването на кредитните си задължения:

 • Мотивация
 • това е едно от най-важните неща, които в никакъв случай не бива да прескачате.

  Много хора решават да си изготвят графика, която да поставят на видно място, било то върху вратата на спалнята, хладилника или друго място, до което погледът ви често спира.

  По този начин вие ще получавате напомняне и ще се мотивирате час по-скоро да се заемете с покриването на дълга си.

  Сами няма да повярвате като видите каква мотивация изпитва човек, наблюдавайки как дълговете му се претопяват пред очите.

 • Избор на метод за плащане
 • колкото и незначително да ви се струва това на пръв поглед, то гарантираме ви, че за в бъдеще нещата биха изглеждали далеч по-различно.

  Ако мислите, че няма да разполагате с достатъчно средства, които да покрият вноската, то бихте могли да реорганизирате бюджета си и да се лишите от няколко хранения навън месечно, за да може заделената сума да се увеличава малко по малко.

 • Намиране на допълнителен доход
 • ако смятате, че нещата не вървят на добре, то все още има как да ги оправяте, без да затъвате в още повече дългове и неприятности.

  Един от вариантите е да продадете някаква вещ, която не използвате от дълго време и единственото, което прави в дома ви, е да събира прах.

  Ако ли пък разполагате с повече свободно време, то бихте могли да си намерите почасова работа, от която да си изкарвате допълнителни средства.

  Тези и още много други са вариантите за справяне със задълженията, които сте натрупали.

 • Прекратете използването на кредитната си карта
 • всички ние знаем как човек понякога се изкушава, било то от някоя промоция, дрешка или техника, която е видял в магазина и изпитва неописуемото желание да я превърне в своя придобивка.

  Това обаче не бива да се случва, особено тогава, когато имате задължения, които не сте изплатили.

  Поради тази причина ви съветваме да прекратите използването на кредитната си карта, която единствено може да ви спомогне за натрупването на още повече дългове.

 • Изплащайте кредита си на време
 • намерете начин, който да ви напомня за падежната дата, така че да не пропускате вноска по текущ заем. В противен случай ще е необходимо да заплатите допълнително такси и лихви, които е можело да си спестите.

 • Обсъдете дълга със семейството си
 • семейството винаги ще бъде на наша страна и ще ни помогне за преодоляването на всяка една трудност.

  Ако сте семейни, то никак не е зле да поговорите с вашата половинка и наследници за дълговете, които сте натрупали. Така ще ги призовете всеки един от тях да се включи в погасяването им с колкото може и от вашите плещи ще изпадне малък товар.

  Надяваме се да сме ви били полезни със съветите за това как да изплатите задълженията си бързо, лесно и организирано.