пари от приятел

5 причини да не взимате пари назаем от приятел

Почти на всеки от вас му се е случвало да изпадне в ситуация, която изисква спешна нужда от финансови средства, с които в дадения момент да не разполага.

Причините да останете без пукната пара може да са наистина най-разнообразни – забавяне на заплатата, разход, който не сте очаквали, сметките са в пъти по-високи от предвиденото или друго.

Всички тези ситуации са в състояние да ви притиснат до стената, от където няма мърдане. И какво се случва тогава? Повечето хора са склонни да поискат заем от приятели, вместо това да се възползват от финансирането от небанково дружество.

Ние от кредитионлайн.eu не веднъж сме доказали, че тези фирми за микрокредитиране са далеч по-добра възможност, в сравнение със заема от близки, роднини или приятели.

В тази статия ще ви разкрием 5 основателни причини, поради които искането на кредит от роднини е наистина лоша идея.

 • Чувство за задължаване
 • Когато искате пари от вашите приятели, то не след дълго, докато все още не сте възвърнали дълговете си, ще започнете да изпитвате странно чувство, че сте длъжници.

  Ето защо ние ви предлагаме да се възползвате от услугите на лоялна и коректна фирма за бързи кредити, вместо това да искате пари на заем от близките си.

 • Безпокойство, което причинявате
 • Реално погледнато днес хората живеят в наистина трудни времена, които не им позволяват да заделят настрана солидна сума средства. Дори напротив, често пъти се случва да поискаме помощ от приятел, който да ни откаже, но нещата за него не приключват с отрицателен отговор.

  Не забравяйте, че този човек дълго време след като сме го попитали ще мисли върху това, че не е успял да ни подаде ръка в труден момент и това несъмнено ще поражда безпокойство у самия него.

  Когато ви търсят няма да знаете каква е истинската причина

  Когато вашият приятел ви звъни, вие никога няма да сте сигурни дали изпитва потребност да се порадва на компанията ви или се опитва по тактичен начин да ви напомни, че е време да си погасите задълженията към него.

 • Чувство на несамостоятелност
 • Ако опрете до помощта на близък или приятел, то това значи, че не сте в състояние сами да се справите с надвисналите над вас проблеми.

  Разбира се, че не всеки ще погледне нещата под този ъгъл, но със сигурност имате и такива близки, които ще си помислят това.

  Ето защо е по-добре да се доверите на коректните услуги на внимателно подбрано банково дружество, вместо това да занимавате приятелите си.

 • Не взимай пари на заем от приятел, за да не загубиш и двете
 • Най-съществената причина, поради която ви съветваме на последно място да търсите помощ от приятел е именно самото приятелство. Много отдавна хората са казали, че приятелството се гради на доверие и уважение.

  Ако искате заем, който не можете да изплатите в обещания срок, то това б могло да подтикне вашия близък към отдалечаването му от вас самия.

  Не рискувайте приятелството си за нищо на света, след като днес съществуват далеч по-иновативни и модерни решения, които ви гарантират, че дупка в бюджета би могла да се запълни много по-скоро от колкото някога сте си мислили.